Thursday, April 5, 2012

Isu DAP Jual Tapak Masjid dan Sekolah - Mahasiswa Lapor Polis!?!?!

Mahasiswa di bawah lagi bijak daripada AMK sila baca di sini.  AMK yang sudah terpengaruh dengan habuan oleh LGE sudah cuba menipu lagi orang Islam di Malaysia!?!?!  Kalau diperhatikan sepatutnya AMK lebih pantas bertindak demi agama!?!?  Tidak payahlah mereka menanti reaksi PAS kerana PAS hanya akan mengangkat kening dan berdehem!?!?!

Laporan polis sudah dibuat kerana menjual tapak masjid dan sekolah oleh kerajaan Pulau Pinang di bawah DAP!!??  Sepatutnya kerajaan menjual dapat mendapat untung!?!!  Ini pula mendapat rugi!?!?!  Sila baca di sini.  Apakah maksud sebenar untuk menjual masjid dan sekolah!?!?!  Siapa KM yang menjaga portfolio tanah!?!?!  Lim Guan Eng rasis ultra kiasu!?!?!  Dia peduli apa mengenai sekolah atau tempat ibadah!?!?!  Lebih-lebih lagi dia bukan asal dari Pulau Pinang pun!!?!?!  Setiap kali menjual tanah dia akan dapat komisen yang lumayan!?!?!

WAKIL pelajar IPTA membawa sepanduk menentang penjualan tapak masjid dan sekolah oleh kerajaan DAP Pulau Pinang selepas membuat laporan di Balai Polis Jalan Patani, di Georgetown, semalam.
WAKIL pelajar IPTA membawa sepanduk menentang penjualan tapak masjid dan sekolah oleh kerajaan DAP Pulau Pinang selepas membuat laporan di Balai Polis Jalan Patani, di Georgetown, semalam.
GEORGETOWN, 30 Mac 2012 - Sekretariat Suara Keamanan Mahasiswa semalam, membuat laporan polis berhubung penjualan tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara, Bayan Baru di sini, kepada pemaju swasta yang menimbulkan kegelisahan orang Melayu.

Laporan itu dibuat Pengerusinya, Muhamad Mukhlis Maghribi yang ditemani 14 pelajar dari pelbagai institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di Balai Polis Jalan Petani, di sini, jam 11.30 pagi. Turut hadir, Yang Dipertua Kelab Rakan Siswa Islah Malaysia (KARISMA), Nik Mohamed Hussein Nik Ali.
Beberapa mahasiswa turut membawa sepanduk bertulis, ‘Selamatkan Tapak Masjid!!!’ dan ‘Selamatkan Tapak Sekolah!!!’.
Muhamad Mukhlis berkata, pihaknya yang mewakili mahasiswa di seluruh negara berharap polis dapat melakukan siasatan bagi memastikan tiada salah guna kuasa dalam penjualan tapak masjid dan sekolah itu.

Katanya, laporan dibuat bukan atas sebab politik tetapi penjualan tanah itu boleh mengganggu sensitiviti orang Melayu dan Islam di negara ini.

“Kami mahukan penjelasan daripada Ketua Menteri, Lim Guan Eng; Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman dan EXCO Agama Islam, Abdul Malik Abul Kassim, adakah penjualan terbabit mengikut prosedur dan tidak melanggar undang-undang sedia ada.

“Tindakan itu kurang ajar, malah melalui laman web hartanah mengenai Bayan Mutiara juga terdapat beberapa individu mendakwa wujudnya masjid akan menyebabkan harga tanah jatuh,” katanya.

Minggu lalu, Pemuda UMNO Pulau Pinang mendedahkan tapak masjid, sekolah, balai polis, kompleks gerai pusat penjaja dan pusat komuniti, yang sudah pun diberi kebenaran merancang oleh MPPP pada 2006, dijual oleh kerajaan negeri.

Tapak itu adalah antara kawasan yang termasuk dalam ‘tanah emas’ Bayan Mutiara yang dijual kepada pemaju swasta pada harga RM1.07 bilion.

Nik Mohamed Hussein berkata, pihaknya berkumpul kerana persoalkan tindakan Guan Eng yang tidak menjaga hak orang Melayu dan Islam.

“Saya minta semua pelajar bangkit mempersoalkan dan menentang pakatan pembangkang yang dilihat cuba memperbodohkan rakyat dan mahasiswa,” katanya.

kredit : Bharian.com.my

1 comments:

  1. Mana dia si Padam Adli mahasewel....dok pi melalak kat Kg Kerinchi hingga kena penumbok wat pe!!! Yg isu NIH buat de'!!!!!

    ReplyDelete

Baca Blog Dalam Facebook Anda