Tuesday, April 10, 2012

Jelajah Janji Ditepati!!?!?

Jelajah Janji Ditepati mungkin menyebabkan Anwarinas semakin gila kerana janji ditaburi mereka tidak menjadi!!??  Baru-baru ini, Anwar menyatakan hutang PTPTN akan dimansuhkan dan diselesaikan oleh Petronas?!?!!  

Janganlah hairan, kalau jurusan Kajian Melayu disuruh memegang kewangan beginilah jadinya!!?  Mereka hanya pandai janji Melayu!!?!!?  Kata nak jumpa jam 2 petang tetapi tiba jam 10 malam!!!??  Inilah janji Anwar Ibrahim sekiranya diikut maka kelaparanlah rakyat Malaysia!!??  Setakat berbahasa Melayu memang kepakaran Anwar!?!?!  Ini berbeza dengan anak bekas Perdana Menteri yang kini menjadi Perdana Menteri!!??  Inilah yang menyebabkan Najib sudah faham selok-belok politik Anwar!!?  Najib sudah dilahirkan di dalam suasana politik dan tahu gerak-geri pihak pembangkang!!??  Ini menyebabkan Najib sukar untuk ditipu oleh golongan Anwarinas!!??  Najib juga tahu bagaimana untuk menjadi pemimpin yang disenangi dan digemari ramai!!??  Pengalaman silam mungkin sudah mengajar beliau tetapi apakah yang dapat diperolehi sekiranya Perdana Menteri daripada jurusan Kajian Melayu!?!?!?
Janji Ditepati vs Janji Ditaburi aka Janji Dimungkiri MyKMU.net
April 8, 2012 

DATUK Seri Mohd Najib Tun Razak mungkin pada mata sesetengah pihak kelihatan seorang ahli politik biasa. Dari segi sejarahnya, beliau tidak terlibat dalam mana-mana pergolakkan yang berlaku dalam UMNO malah kekal setia pada parti dalam keadaan apa sekalipun.

Sekurang-kurangnya itu yang kelihatan di dasar.

Tapi hakikatnya Najib adalah seorang pemimpin politik yang penuh dengan strategi dan gaya kepimpinan yang tersendiri. Beliau tahu dimana dan bila untuk mencelah di antara pelbagai isu yang dilemparkan Pakatan harami terhadap kerajaan pimpinannya.

Tidak hairan kenapa Pakatan harami berusaha sehabis baik untuk memastikan Najib tidak berjaya menjadi Perdana Menteri dengan mencipta pelbagai siri pembohongan yang jijik dan tidak masuk akal, termasuk yang berkaitan dengan pembunuhan!!!

Kerana Pakatan harami, terutama Anwar Ibrahim tahu, Najib adalah seorang yang kurang bercakap tapi cekap dalam menjalankan kerjanya. Justeru menyusahkan lagi Pakatan harami nak meneruskan zaman kegemilangan 2008.

Seperti yang dilihat ramai rakyat hari ini. Dikala Pakatan harami meninggalkan hampir kesemua janji pilihanraya 2008 mereka untuk mencipat janji baru yang nampak popular, Najib tampil dengan pelbagai program menunjukkan kepada rakyat akan segala janji dan pencapaian yang telah ditunaikan kepada rakyat.

Sudah tentu bila yang benar-benar kejadian lawan bayang-bayang, mana mungkin bayang-bayang boleh menang.
Lebih 200,000 rakyat mengerumuni Najib Di Batu Pahat
Inilah taktik politik yang sebenarnya, Najib tahu itu dan beliau mengamalkannya dengan penuh semangat dan keberanian. Apa orang nak kata, itu lantaklah, yang penting apa beliau cakap, beliau akan pasti ia dijalankan.

Berbanding dengan Pakatan harami yang hanya pandai tabur janji tapi setakat yang kita lihat di negeri-negeri yang depa perintah, 99% daripadanya tidak dilaksanakan. Sebaliknya, segala macam keburukkan pulak yang datang seperti berlaku di Selangor.

Sampah yang tidak berkutip akhirnya menjadi ulat yang membusuk dan menganggu halwa bau rakyat sekitar.

Tidak setakat masalah bau, sampah yang dihanyutkan air hujan ini menyumbat longkag-longkang yang akhirnya menyebabkan bajir kilat luar biasa seperti yang dilihat di Kelang dan Kajang. Semua ini akibat dari kelemahan dan janji yang tidak ditunaikan pakatan haram pembangkang.

Bukan sebab taburan hujan luar biasa yang menyebabkan banjir kilat di Kuala Lumpur.

Sebab itu bila depa tawar janji baru yang bernilai berpuluh bilion, ramai yang mencebik. Yang tak berapa nak juta ini pun tidak mampu dilaksanakan, nak cerita apa pasal berpuluh billion lagi. Semuanya hanya umpan untuk menarik undi, bukan nak laksanakan benar pun.

Sedangkan Najib dan BN pimpinannya, terus melaksanakan janji yang nampak dan memberi kesan langsung kepada rakyat.

Ibu bapa yang anak bersekolah lega bila buat pertama kali kerajaan meluluskan bantuan persekolahan RM 100 untuk seorang anak, yang lebih dari itu, bayangkanlah betapa punya lega.

Abih tidak modal pembangkang untuk menafikan jasa Datuk Najib ialah dengan menuduh kerajaan meminjam untuk melaksanakan semua program tersebut, malah ada juga yang kata Datuk Najib mengungkit dan tidak memandang ke depan, setiap kali beliau menyebut semua kejayaan yang telah diusahakan kerajaan BN pimpinannya.

Tapi dalam masa yang sama, Pakatan harami nak kita percaya janji yang ditabur Anwar bersandarkan air liur semata-mata itu?

Boleh jalan…

0 comments:

Post a Comment

Baca Blog Dalam Facebook Anda