Monday, April 6, 2015

Silap Mata Terbaik PAS Miri, 2000 Orang Duduk Atas 20 kerusi!!!

Dr.Hatta 'Berjaya Pukau' 2,000 Rakyat Miri

Berbekalkan sehelai kalendar PAS dan berceramah di kedai kopi, Dr. Hatta 'berjaya' memukau penduduk di Bintulu dan Miri untuk sama-sama menentang kerajaan BN.
Dengan kehadiran seramai "2,000" orang di kedai kopi yang cuma ada 20 kerusi, dipenuhi oleh AJK Pas Sarawak‎ sendiri, Dr.Hatta sempat menyeru agar rakyat Sarawak datang ke Kuala Lumpur untuk hadir ke perhimpunan bantah GST. 
‎Dengan jayanya melancarkan pusat khidmat PAS di Miri, Dr.Hatta seakan-akan menjanjikan bulan dan bintang kepada penduduk DUN Lambir; katanya segala masalah boleh diadu dan diselesaikan demi membantu rakyat Miri.
Namun realiti disebalik wayang politik kedai kopi ini, Dr.Hatta masih lagi sehingga sekarang tidak dapat menyelesaikan masalah rakyat di kawasan dia sendiri di Kuala Krai.; apatah lagi nak menyelesaikan masalah orang Sarawak.
Mungkin juga pusat khidmat PAS Kawasan Lambir, Miri dibuka segera untuk rakyat mendapatkan tiket penerbangan PERCUMA untuk ke perhimpunan bantah GST di Kuala Lumpur 1 Mei akan datang.
Tidak hairanlah mengapa DAP dengan segeranya juga memutuskan hubungan dengan Pas Sarawak; nak selesaikan masalah orang tapi masalah sendiri masih belum selesai. 
Tindakan DAP Sarawak putuskan hubungan dengan Pas Sarawak amat tepat sekali memandangkan sudah 20 tahun bertapak di Sarawak tetapi ‎PAS bukan semakin maju, tetapi semakin mundur; hanya berharapkan tepuk sorak ahli-ahli dari semenanjung yang datang bertugas di sekolah-sekolah, Shell, Petronas dan berbagai jabatan kerajaan serta swasta.
Harapkan penyokong tempatan? jangan mimpi you..you!

0 comments:

Post a Comment

Baca Blog Dalam Facebook Anda